Informatie cursus runningtherapie in Groesbeek 2019-2020

Aanmelding en inschrijving

Aanmelding en inschrijving voor deelname aan de cursus runningtherapie is alleen mogelijk door een boeking te maken via de website. Bij het maken van een boeking wordt u direct naar de Ideal betaalpagina geleid. Uw inschrijving is pas definitief wanneer uw betaling is ontvangen. Zodra uw betaling is ontvangen ontvangt u direct een betalings-, en boekingsbevestiging. Slechts in hoge uitzondering kan hiervan, na overleg met de cursusleiding, worden afgeweken. 

Aantal cursisten

De cursus zal doorgang vinden bij een minimum van 12 cursisten. Gestreefd zal worden naar een groep van 20-24 cursisten. 

Accreditatie

Voor fysiotherapeuten wordt accreditatie aangevraagd voor de registers Algemeen Fysiotherapeut, Psychosomatisch Fysiotherapeut of Sport fysiotherapeut. 

Annulering

Indien de cursist 4 weken vóór aanvang van de cursus zijn/haar deelname annuleert ontvangt hij/zij het volledige inschrijfbedrag retour minus € 10,- administratiekosten. Voor annulering minder dan 4 weken voorafgaand aan de start van de cursus verwijzen wij naar onze leverings-, en betalingsvoorwaarden. 

Betaling

De inschrijving is pas definitief wanneer u voorafgaand aan de cursus, de Ideal betaling heeft gedaan. Na ontvangst van de betaling ontvangt u direct een inschrijvingsbevestiging/boekingsbevestiging en factuur per e-mail. Indien gewenst kunnen wij na ontvangst van uw betaling de factuur op naam van werkgever, instelling of organisatie zetten. 

Certificaat

Deelnemers ontvangen na afloop van de cursus een certificaat en zijn daarmee gecertificeerd runningtherapeut. 

Cursusdata

Donderdag 14 en vrijdag 15 november 2019 en woensdag 12 februari 2020. 

Cursuskosten

Deelname kost € 1.195,00 en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn het boek Runningtherapie, het standaardwerk voor lopers en professionals, een 100-dagen Sportrustenpakket, usb-stick met digitale Runningtherapie-logo, koffie/thee en lunch. Overnachting is voor eigen rekening en zal door de cursist zelf geregeld moeten worden. 

Cursusleiding en docenten

De cursusleiding en organisatie ligt in handen van Simon van Woerkom namens Runningtherapie VOF (www.runningtherapie.nl en info@runningtherapie.nl ). De cursus wordt zo veel mogelijk door een vast docententeam verzorgd en bestaat uit psychiater Bram Bakker, sportpsycholoog Ivo Spanjersberg, ademhalingsexpert Koen de Jong en fysiotherapeut Simon van Woerkom. 

Cursuslocatie

Golfbaan Rijk van Nijmegen

Adres

Postweg 17
6561 KJ
Groesbeek

Tel. 0240397 6644
website: golfenophetrijk.nl/nijmegen 

Doel

Cursisten de handvatten verschaffen waarmee op veilige en verantwoorde wijze invulling gegeven kan gaan worden aan het therapeutisch gebruik maken van (hard-)lopen ten behoeve van de psychische gezondheid.

Doelgroepen

Fysiotherapeuten, professionals werkzaam in de somatische of geestelijke gezondheidszorg en hardlooptrainers/coaches met minimaal een HBO vooropleiding.

Ingangsniveau

Deelnemers aan de cursus zullen fysiek tenminste in staat moeten zijn een 75 tot 90 minuten durende looptraining te verzorgen en minimaal 5 kilometer onafgebroken kunnen hardlopen binnen 38 minuten (= gemiddeld 7,9 km/u of 7.36 min/km).

Lestijden

De cursuslocatie is vanaf 09.00 uur toegankelijk. De cursus duurt van 09.30 tot 18.00 uur.

Leverings- en betalingsvoorwaarden

Leverings- en betalingsvoorwaarden zijn terug te vinden op www.runningtherapie.nl onder de noemer ‘Algemene voorwaarden’. U kunt ze hier ook direct lezen.

Niet ontvangen boekingsbevestiging

Wanneer u na betaling van het inschrijfgeld niet direct per e-mail een boekingsbevestiging ontvangt is het aan te raden het door u opgegeven e-mailadres op juistheid te controleren en/of uw spambox na te kijken of de boekingsbevestiging wellicht daarin terecht is gekomen.

Tijdsinvestering

De initiële 2 dagen worden gevolgd door een terugkomdag die 3 – 4 maanden later plaats zal vinden. De cursist zal dus rekening moeten houden met 3 dagen aanwezigheid (3x 8 contacturen), 4 – 8 uur voorbereiding op de initiële 2 dagen (lezen, kijken en invullen) en 10 – 12 uur voor het maken van de praktijkopdracht. Totaal dus 38 – 44 uur.

Toetsing

Toetsing zal plaats vinden door middel van een multiple choice toets en het inleveren van de uitgewerkte praktijkopdracht (intake formulier, trainingslogboek en evaluatieformulier). Het resultaat van de multiple choice toets heeft géén consequenties voor het verkrijgen van het certificaat. Het inleveren van de uitgewerkte praktijkopdracht is wél bepalend voor het verkrijgen van het certificaat.

Website vermelding Beroepsvereniging Running Therapie Nederland (= BRTN)

Om vermeld en gevonden te kunnen worden op de website runningtherapie-nederland.nl dient u zich aan te sluiten bij de BRTN. Deelname aan de cursus runningtherapie betekent dus niet dat u automatisch vermeld zal worden op de website van de BRTN en is niet bij de cursusprijs inbegrepen.

Werkvormen

De cursus zal afwisselend van karakter zijn waarbij presentaties, onderwijsleergesprekken, opdrachten, reflectie, zelfstudie en praktijkoefening elkaar afwisselen.