Skip links

Cursus Runningtherapie ABC

Aanmelding en inschrijving

Aanmelding en inschrijving voor deelname aan de cursus runningtherapie is alleen mogelijk door een boeking te maken via de website. Bij het maken van een boeking wordt u direct naar de Ideal betaalpagina geleid. Uw inschrijving is pas definitief wanneer uw betaling is ontvangen. Zodra uw betaling is ontvangen ontvangt u direct een betalings-, en boekingsbevestiging. Slechts in hoge uitzondering kan hiervan, na overleg met de cursusleiding, worden afgeweken. 

Aantal cursisten

De cursus zal doorgang vinden bij een minimum van 12 cursisten. Gestreefd zal worden naar een groep van 20-24 cursisten. 

Accreditatie

Voor fysiotherapeuten is de cursus geaccrediteerd met 31 punten voor het beroepsgerelateerde deel van het Kwaliteitsregister Fysiotherapie (KRF) Nederland.

Annulering

Indien de cursist 4 weken vóór aanvang van de cursus zijn/haar deelname annuleert ontvangt hij/zij het volledige inschrijfbedrag retour minus € 10,- administratiekosten. Via deze link kunt u overige informatie vinden over de inschrijvings-, en annuleringsvoorwaarden.

Betaling

De inschrijving is pas definitief wanneer u voorafgaand aan de cursus, de Ideal betaling heeft gedaan. Na ontvangst van de betaling ontvangt u direct een inschrijvingsbevestiging/boekingsbevestiging en factuur per e-mail. Indien gewenst kunnen wij na ontvangst van uw betaling de factuur op naam van werkgever, instelling of organisatie zetten. 

Boekingsbevestiging niet ontvangen

Wanneer u na betaling van het inschrijfgeld niet direct per e-mail een boekingsbevestiging ontvangt is het aan te raden het door u opgegeven e-mailadres op juistheid te controleren en/of uw spambox na te kijken of de boekingsbevestiging wellicht daarin terecht is gekomen.

Cursus Kosten

Deelname kost € 1.295,00 en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn het boek Runningtherapie, het standaardwerk voor lopers en professionals, koffie/thee en lunch. Overnachting is voor eigen rekening en zal door de cursist zelf geregeld moeten worden. 

Cursusdata

De cursusdata kunt u vinden op ons cursus overzicht of de desbetreffende cursus pagina.

Cursuslocatie

De cursus locatie kunt u vinden op de desbetreffende cursus pagina.

Certificaat

Deelnemers ontvangen na afloop van de cursus een certificaat en zijn daarmee gecertificeerd runningtherapeut. 

Doel

Cursisten de handvatten verschaffen waarmee op veilige en verantwoorde wijze invulling gegeven kan gaan worden aan het therapeutisch gebruik maken van (hard-)lopen ten behoeve van de psychische gezondheid.

Doelgroep

Fysiotherapeuten, professionals werkzaam in de somatische of geestelijke gezondheidszorg en hardlooptrainers/coaches met minimaal een HBO vooropleiding.

Ingangsniveau

Deelnemers aan de cursus zullen fysiek tenminste in staat moeten zijn een 75 tot 90 minuten durende looptraining te verzorgen en minimaal 5 kilometer onafgebroken kunnen hardlopen binnen 38 minuten (= gemiddeld 7,9 km/u of 7.36 min/km).

Klachtenregeling / Omgang persoonsgegevens

Klik hier voor meer informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens of de klachten regeling.
Ga naar de pagina ‘Privacybeleid‘ om meer te lezen over het gebruik van uw persoonsgegevens.

Lestijden

De cursus locatie is vanaf 09.00 uur toegankelijk. De cursus duurt van 09.30 tot 18.00 uur.

Let Op! Voor de cursus RunningTherapie op Vlieland geldt het volgende:

Dag 1 zal beginnen op tijdstip waarop de cursist op donderdag de eerste veerboot vanuit Harlingen kan nemen. De cursus kent een programma dat duurt van 11.00 tot 21.30 uur. Dag 2 zal om 08.30 uur beginnen en uiterlijk om 16.00 uur aflopen zodat de laatste veerboot richting Harlingen gehaald kan worden. Op deze manier kan het verblijf op Vlieland beperkt blijven tot 1 overnachting. Eventuele (extra) overnachting is vanzelfsprekend voor rekening van de cursist zelf! De terugkomdag in (de omgeving van) Leeuwarden duurt van 09.30 tot 18.00 uur.

Terugkomdag

Plenaire reflectie op de gemaakte huiswerkopdracht. Iedere cursist heeft praktijkervaring opgedaan met een zelf geselecteerde patiënt/cliënt waarop in gezamenlijkheid feedback zal worden gegeven. Daarnaast zal aandacht besteed worden aan samenwerken en het ondernemen met het ‘product’ Runningtherapie.

Tijdsinvestering

De initiële 2 dagen worden gevolgd door een terugkomdag die 3 – 4 maanden later plaats zal vinden. De cursist zal dus rekening moeten houden met 3 dagen aanwezigheid (3x 8 contacturen), 4 – 8 uur voorbereiding op de initiële 2 dagen (lezen, kijken en invullen) en 10 – 12 uur voor het maken van de praktijkopdracht. Totaal dus 38 – 44 uur.

Toetsing

Toetsing zal plaats vinden door middel van een multiple choice toets en het inleveren van de uitgewerkte praktijkopdracht (intake formulier, trainingslogboek en evaluatieformulier). Het resultaat van de multiple choice toets heeft géén consequenties voor het verkrijgen van het certificaat. Het inleveren van de uitgewerkte praktijkopdracht is wél bepalend voor het verkrijgen van het certificaat.

Website vermelding Beroepsvereniging Running Therapie Nederland (= BRTN)

Om vermeld en gevonden te kunnen worden op de website runningtherapie-nederland.nl dient u zich aan te sluiten bij de BRTN. Deelname aan de cursus runningtherapie betekent dus niet dat u automatisch vermeld zal worden op de website van de BRTN en is niet bij de cursusprijs inbegrepen.

Werkvormen

De cursus zal afwisselend van karakter zijn waarbij presentaties, onderwijsleergesprekken, opdrachten, reflectie, zelfstudie en praktijkoefening elkaar afwisselen. Bekijk onze werkwijze voor meer informatie.

Voor vragen of meer informatie

Cursus Overzicht
Het Team
Contact